fredag 9 oktober 2009

FREDAGS FUNDERINGAR....

OM att vi vill tipsa om artikeln i dagens DN med Peter Jöback. Ärligt & skönt berättar han om jakten på det där man inte riktigt själv vet vad det är. Oboy, känner vi igen oss..Skönt med en artist som kan vara ärlig till skillnad mot den övriga plastic-fantastic ligan därute...
Nästan så vi ångrar att vi i vår ungdom (innan Peter kommit ut) tryckte upp tröjor med trycket "Peter Bögback på turne".
OM att Nobels fredspris kanske delades ut till President Obama för att Nobel stiftelsen tycker att de fått för lite uppmärksamhet globalt de sista åren??
OM att kultur USA är upprörda över att Nobels litteraturpris inte gått till någon amerikanskt författare sedan 90-talet men hallå...svenskarna då..inte sedan 70-talet!!
Och när vi ändå är inne på det ämnet ...nu ska Sofi Fahrman ge sig på att bli romanförfattare.
Det författarskapet tillsammans med Läckberg, Marklund mfl förklarar samtidigt varför vi inte får litteraturpriset & inte lär få det inom överskådlig tid heller.
Mystery solved!!
Så här svarar Sofi själv på frågan om hon själv läser mycket böcker;" Visst har jag läst alla klassiker, alltså inte Röda Rummet & Kafka men alla "snackisböcker" som Stieg Larsonböckerna".
Så med andra ord kan även en kärring på 50 år som aldrig tidigare dansat mer än på krogen söka till balettakademien. Bra att veta.
Eller som vi skulle säga; ridå!!
OM att vi hoppas att Fleetwood Mac spelningen imorgon verkligen blir så bra som vi hoppas & att vi väljer rätt efterfest efteråt!!
Ha nu en riktigt skön helg, folk!!
Idag skiner solen & det är exakt 16 dagar till lön, alltid nåt!!

1 kommentar:

Peter Jöback och Roxy Recordings sa...

Hej!
Vi har läst att ni har uppmärksammat Peter Jöback och tycker att det är kul! Vill ni träffa honom i vinter? Vinn en helkväll med meet 'n' greet, biljetter och resa till någon av hans magiska julkonserter! Läs mer på www.peterjoback.com.

(Ps. Era röster behövs! "Sing" behöver en puff uppåt på Tracks där den nu ligger på 17:e plats. Gör era röster hörda före måndag kl. 14.00 på; www.sr.se/cgi-bin/p3/tracks/index.asp?taskid=1 Ds.)

Mvh Peter Jöback & Roxy Recordings