söndag 31 maj 2009

Att bli bestulen!!!


Har ni ibland tänk på vad tråkigt det är när en egen liten favorit kommer i repris. Tex en film eller bok som du haft lite som din "egen" eftersom den har ett antal år på nacken.
Ja, nu har det hänt oss!!
Boken vi alla alltid rekommenderar folk kommer i nyproduktion & man kan ge sig på att varenda konstfacks elev & Beckmans elev numera kommer svara på att detta är deras faboritbok numero uno (precis som om det är DE som upptäck den).
Och let's face it....När vi gick där (Beckmans) var väl knappast eleverna kända för att vara några seriösa bokslukare...förutom när det var kulturellt korrekt;-))
Ja,ja eftersom vi gillar att dela med oss kan vi både berätta & rekommendera vilken bok man någon gång i livet bör läsa(tack farmor, där uppe i himlen för tipset);
EMILE AJAR alias Romain Gary;MED LIVET FRAMFÖR SIG
Boken nr 1 enligt oss!!
Läs & förundras hur underbart Paris måste varit på den gamla goda tiden!!

Nej...


vad vi blev besvikna i natt! Efter en fabulös lördag i solen med grillning, vänner och svalkande drinkar på Lydmars terass avslutade vi med att se "the Wrestler" tidigt i morse (natt eller morgon? solen hade iaf gått upp..)
Mickey Rourke som var en riktig heting när han var yngre ser nu bara ut som en tant!!!
Oj oj vad vi blev besvikna!! Han som var så sexig i 9 1/2 vecka!! ...nu tänker vi glömma att vi såg honom i "the Wrestler" och fortsätter minnas honom den hunk han är i "9 1/2 vecka"...ett filmtips till er som inte tänker bättra på brännan idag:))

fredag 29 maj 2009

Att vara anställd.....


Ibland när man är på fest & dylikt kommer man ju ofta in på vad man jobbar med etc..Många förfasas när de hör att man är sin egna, framförallt i dessa tider...
Jovisst, det kan vara skönt & tryggt med en lön som dimper ner på kontot runt den 25:e varje månad...Men...tänk er följande scenario;
Väderprognosen visar SUPERDUPER väder hela helgen, på onsdagen kommer chefen & beodrar övertid lördag/ söndag, till råga på allt har de nya löneförhandlingarna strandat till hösten & om du någon kväll bestämt dig för att hälsa på din gamla sjuka mormor = ta en drink på Grill ger kollegorna & chefen dig onda ögat när du lämnar din stol runt sex-tiden...
Det gott folk, är att vara anställd!!
Själva som de egna företagarna vi är, ska vi se till att bättra på brännan i helgen:-))
Ha det!!!!

torsdag 28 maj 2009

Oj då!


Förvisso inte en färsk bild...men lika kul för det:) Så vitt vi vet har Madame Häggqvist aldrig varit rädd att få något placerat i det heliga rummet...
Man ska inte lyssna på elaka rykten säg det, men vi är uppvuxna med elaka rykten om Carola!!!Vi har hört det från så många håll att det måste finnas någon sanning i det...Vi hörde det från folk på Lidingö, från Huddinge, Vasastan och de i Farsta. Alla som någonsin varit på samma fest som St.Carola hade sin egen story att berätta.
Men som de taktfulla Fisande Fittor vi är säger vi inte mer än så....men ni fattar nog iaf.

onsdag 27 maj 2009

Dödsdom!!


Det här trädet står inte i Kungsträdgården, kanske hade det isf haft en chans...

tisdag 26 maj 2009

Blond på dagen/ svart på natten!!


Som de flesta säkert redan märkt är vi STORT fan av allas våran älsklingsdocka Barbie!!
1966 gjorde Barbie's tillverkare Mattel en docka som kunde byta hårfärg om & om igen (kallad Color Magic).Nu undrar vi...Varför har inte dagens hårstylister kommit dit än??De har ju haft tid på sig.
Vi skulle gärna vilja vara korpsvarta ute i partynatten, blonda på stranden & sexigt rödhåriga i....
Tito Frez, Tony & Guy!! Hallå, waky, waky!!

Oskuldens tid!!


Vi må vara både vassa, cyniska, självständiga och smått bittra, men ibland längtar vi efter nåt annat. Något som forfarande känns oförstört och fräscht som en nyponros (och med det menar vi inte nåt j**la sminktips!)
Nej, vi undrar var och när oskulden blev omodern?
Just nu bara älskar vi deckare av Maria Lang och den kultförklarade 60-talsserien "I dream of Jeannie". (Larry Hagman var för övrigt en riktig hunk på den tiden!!) Det är en ljuv verklighetsflykt undan kändisfixering, lågkonjunktur och satusjakt. Som balsam för våra sönderjagade själar.

måndag 25 maj 2009

Lika som bär!!!


Pompöse Tommy Körberg och Kamrern från Solstollarna...
Bäst-före-datum 1993.

söndag 24 maj 2009

NU är det än en gång...

konstaterat...Den här världen är sjuk!!
Du MÅSTE ha körkort för att köra bil!!
Ha åldern inne för att gå på systembolaget!!
Men..du kan heta Linda Rosing & skaffa unge nr 3 utan problem.
HUR sjuk är inte den här världen??
Mänskligheten är nog värre ute än vad forskarna någonsin befarat...

Husband for sale!!!


Vi fick ett tips på mailen idag...
Dessvärre verkar auktionen vara avslutad...eller borttagen. Hur som helst försökte denna gobit till man sälja sig själv på eBay.
Juvelerare med egna verktyg, har varit gift 3 gånger men alla äktenskap slutade med att frun bedrog honom. Han har 5 barn och 5 barnbarn men ingen vill ha något med honom att göra...
Nu provade han lyckan på eBay...lite sorgligt kan tyckas, men vi hoppas som de kärleksförespråkare vi är, att han finner det han söker.

lördag 23 maj 2009

ABSURDISM!!!!


Eller hur det stavas..är nu man på fyllan fyllnar till på en inflyttningfest vars värdväninnans snubbe man tänder till på & man fortfarande är där bara som medbjuden... ringer fånsamtal till din bästis & hennes PV och bedyrar sin kärlek & slätar av en irländare på gayklubb & till råga på allt skriver detta på sin blogg & man saknar en havsutsikt som inte längre finns kvar!!!
In fact, saknar man något som överhuvudtaget inte finns kvar, typ som en scen i filmen som utspelade sig för 5 min sedan & det är NO rewind!!
FF =sprit en omöjlig kombination!!
P.S
Lena K, du räddare av vår kväll med dina 500 KR, LOVE U-And U know why, life would be less colorfull without you!!
Christian A, we will always love U but its time 2 move on & the new guy isnt really so bad either..
BIG J, Love U F-O-R--E-V-E-V-R
Anders, LOVE...hope every1 will find 1 like U...

Och till alla er andra....

"Life is too short to not fill it with love.."

På fyllan//

Eran Fittan Fes -the 2 & only

fredag 22 maj 2009

Under isen på Beckmans!!


Alma Ekman


Hanna Lindblom



Lisa Ljungberg

Sofia Palm

Det är examensutställning på varenda designskola i stan, rädde sig den som kan!
Vi såg slutvisningen på Beckmans, det fick räcka! Mer orkar man inte, utan att få en pretto-överdos...
Varje år är det åtminstone en elev som glänser lite extra, som verkar ha fattat något som de andra mode-fåren inte gjort. Men i år!!!!! Det andas rädsla och ängslighet från VARENDA elev på skolan, inte bara från modeeleverna. (Och gudarna ska vet att de har en del att frukta inför framtiden....)Fegt och klent och återhållsamt, grått och räddhågset. Men vi erkänner att några av modeeleverna är ena j***lar på tillskärning! Alltid något. Vi var knappast gladare när vi gick än när vi kom:( så vi gick för att trösta oss med el flaska rosé på Anglais terass istället.

torsdag 21 maj 2009

WHAT'S WRONG WITH U GUYS???


Ok, tänk er följande...Ni har en kompis som har haft ett litet strul bara baserat på lite skönt sex emellanåt...De har bestämt att träffas men snubben ifråga ska träffa en polare ute först men runt tio kan de ses..Snubben ringer runt halv elva & säger att det drar ut lite på tiden men ska snart ringa igen...Tiden går men snubben ringer inte tillbaka....På HELA kvällen...
WHAT'S WRONG WITH U GUYS???

onsdag 20 maj 2009

Människohandel på eBay!!!

Att man kan hitta ALLT på eBay vet vi redan...men detta!! Att den amerikanska reklambyrån Crispin Porter & Bogusky auktionerar ut sina praktikanter under 3 månader i sommar. Vad ska vi säga?? Bara att hoppas att dom slipper koka kaffe iaf. Antagligen är det hela en PR-kupp, och man får väl erkänna att det funkar bra (nu sitter ju tom. Fittanfes och skriver om detta!!) Shame on us!!
För något år sedan var det en tjej som sålde sin oskuld till högstbjudande på eBay. Vet inte hur det gick, men kanske har vi spottat en ny trend. Så varför inte...vi kanske borde sälja oss själva på eBay. **RARE, adorable & smart, FITTANFES at your service**.
Vi har varit på god väg att sälja både vänner och familj, men insett att vi inte skulle få nåt vidare betalt, hehe. Tål att tänkas på...

måndag 18 maj 2009

Dags att båga sig!!!


Ok, idag var det ett riktigt hundväder men vi lovar att mycket snart skiner solen igen!!!!!
Hög tid att välja årets bågar. Den här sommaren slog vi till på Jimmy Choo's LOU vilka vi redan bara älskar. Dock finns de inte i Sverige så länge leve nätet.
Vilka väljer du???

söndag 17 maj 2009

Ni UNDERBARA människor...


TACK, ni underbara vänner som dagligen visar oss att man KAN välja att leva på annat sätt en den sorliga "Mama" idelogin förespårkar.
Ni slåss & försonas, ni raggar upp unga killar & ni lever ERT liv.
Och ni erkänner villigt att emellanåt suger era liv-precis som våra!!
Till er andra som verkar ha era föräldrar som måttstock, ni vet inte vad ni går miste om;-))

Besvikelsen är total!!!


Ja, inte för att Sverige inte vann i ESC igår, det hade vi fattat för längesen. Vi hävdar fortfarande att vi skulle skickat Lili & Susie:)
Nej, vi är grymt besvikna att inte Finland vann!!! Klart bästa party-låten..och så kom den sist. Är det ingen som vill festa längre????
Fittan Fes HJÄRTAR Finland...ha ha, kanske en ny trend!!!

lördag 16 maj 2009

Frågestund

Vi har blivit taggade av Reggie & Friends. :))

The rules are:
1. answer the questions on your blog
2. take away one question you don't like and add a new one.
3. tag 8 other people

1. which perfume do you use?
-Eau de Cartier och Vivara by Pucci.

2. song of the day?
-La Vie En Rose med Grace Jones.

3. what's for dinner today?
-Korean Pancakes på East.

4. today's highlight?
-Ett paket från USA med solglasögon från Jimmy Choo och Michael Kors. Lycka!!

5. what whould you really like to learn?
-Dansa-dance-tanzen!!!

6. what was the last thing you bought?
-Varsin smothie.

7. what's your favourite animal?
-We love cats!!

8. what's your most important goal at the moment?
-Att visa dom j**larna!!!

9. what do you think of the person who tagged you?
-En fab fröken med egen stil. Hon har en Vintagebutik i Göteborg, som vi tyvärr inte hunnit besöka ännu.

10. what's the colour of your eyes?

-skiftande

11. if you could change something with yourself, what would that be?

-Eh....vi skulle nog klippa bort ett par år till...

12. if you could be anywhere in the world for the next hours, where would that be?
-LA.

13. what do you find important with your friends?
-Att alltid finnas för varandra. Ibland behöver man inte ens säga något, man bara vet vad den andre menar.

14. What are you doing this summer?
-Lite jobb, lite skärgård och lite Rivera.

15. what's your dreamjob?
-jobba??? inte om man inte måste....

16. what's your favourite piece in your wardrobe?
-Vi köpte alldeles för dyra skor härom dagen...så de får vara favoriter ett litet tag.

17. do you have any favourite models?
-Nix.

18. 3 things that make you smile
-Att gå hem genom stan en tidig morgon när solen är på väg upp.
-Skärgården.
-eBayfynd!!

19. what's your favourite song at the moment?
-Happy Up Here-Röyksopp.

20. what's your favourite tv-series?
-Vi älskar tv-serier:)) Twin Peaks, Sex and the City, Dynastin om vi bara ska nämna några favoriter.

21. the last book you have been reading?
-Revolutionary Road av Richard Yates.

22. what's your favourite sweets?
-Blå fiskar och Nötcreme.

23. who's your role model for style?
-Ingen särskild, men alla som har en egen stil är rolemodels.

24. what was the last film you saw?
-The Haunting in Connecticut.

I tag:
MagicMirror
Unique Rebelism
The Freelancers Fashionblog
modemedmig

fredag 15 maj 2009

Så sant, så sant.....


"Det bästa med att ha en man som ständigt arbetar är att den dagen man riskerar att bli utbytt mot en yngre årgång märker man ändå ingen skillnad. Se bara till att casha in innan".
-Gammalt lyxhustru ordspråk
Och så sant som det är sagt!!

The Netherlands...


...svar på Kicki, Bettan och Lotta...ja, vad ska vi säga...creepy är vad det är. Huga!!

torsdag 14 maj 2009

Pssttt....



Så allt är tydligen inte guld som glimmar...Enligt säkra gaykällor har ett av våra absolut folkkäraste gaypar ett litet annorlunda sätt att få sitt äktenskap att hålla....Nämligen att då & då bjuda i en tredje part för att leka sexlekar med dem.
Å, många små kaffedrickande tanter skulle nog sätta kaffet i halsen om de visste.
Ja, hjälper inte mumintroll & gudstro så får man väl krydda till det med lite annat för att få saker att fungera!!!
Och eftersom vi tycker att man ska dela med sig av godsakerna har vi inga åsikter om det!!

onsdag 13 maj 2009

Lovely hår!


Farrah Fawcett borstar sitt fantastiska hår under inspelningen av Charlie's Änglar, 1976.
We just love her hair!!

Å, NU förstår vi!!!


Varför så många kvinnor har problem att nå det där underbara kallat O-R-G-A-S-M!!!

tisdag 12 maj 2009

Är botten nådd nu??


Ja, på bloggar är det väl meningen att man emellanåt ska erkänna lite pinsamma saker så here we go...
I NATT HADE VI SEX MED ALEX ERWIK (ni vet, Finest.se snubben)!!
Ja, det är helst sant.
Utan att gå in på detaljer var kedjor & vilt sex inblandat.
Att han är gay & vi alla är lyckliga sambos var det ingen som tänkte på....
Dock ska väl påpekas att allt var en dröm.
Så nu undrar vi är botten nådd även för oss eller är vi bara ovanligt naughty??

For a life less ordinary!!????


Vad f**n menar dom med "a life less ordinary"??? Det är väl så här kvinnorollen har sett ut i alla tider!! Vi trodde att det var detta som våra mödrar kämpat så för att komma i från. Vem vill vara den glada, ständigt leende kvinnan som bara ääälskar att safta, sylta, baka, lägga in, allt för att livet ska verka så lyckligt (på ytan iaf) som möjligt.
Ok, inget fel med att gilla att laga mat, men kolla hur man presenterar Leila!!! Som någon j**la happy housewife från 50-talet. Vi som tyckte att hon var en frisk fläkt med sitt korta hår och galet färgglada smink när hon lagade mat i Tv4 Morgon...till skillnad från alla de män som annars frekventerar tv-köken.
Vad hände med 68-rörelsen??? Har nån hemlig, pastellfärgad housewife-demon intagit Leila??
Idag letar vi i bokhyllan efter SCUM Manifest av Valerie Solanas för att få lite motvikt till den förställda och välputsade frk. Leila!

måndag 11 maj 2009

Nya goda rön för qvinnor!!!


Nu kan vi kvinnor äntligen andas ut över våra ständigt återkommande viktproblem. Forskare har slagit fast att under årtionden har vi (framförallt) kvinnor använt vågen helt fel.
Ovan visar rätta metoden för att få fram sin riktiga vikt.
S-K-Ö-N-T, nu kan man äntligen smälla i sig den där X-tra kakan utan dåligt samvete eller rädsla för att bikinin ska vara för trång!!!
Och så finns det folk som klagar på forskningen!!!

söndag 10 maj 2009

Hugaliga!!


Att jobba på Expressen som journalist & drömma att någon dag få Pulitzerpriset är nog att jämföra med att jobba i kassan på ICA & tro att man en vacker dag ska få Nobelpriset i ekonomi. Kolla själva söndagens löp!!
Vi står inför ett större miljöhot än mänskligheten någonsin tidigare gjort, barn far illa, våldet ökar lavinartat & vi befinner oss mitt i en finanskris men vad väljer Expressen på sin förstasida??
"Här tar vänskapen slut VÄGRAR FÖRLÅTA SVEKET i Robinson" & "DE KÖR LYXIGAST BILAR i kommunen där du bor"!!
Man måste vara dj*vligt självsäker när man skra presentera sig i större sammanhang som journalist på den blaskan...
Tänk er själva;
"Var sa du att du jobbade??"
"Jo, på Expressen & jag var faktiskt med om att skriva löpet "Carolina Gynnings väg in i kungahuset-dejtar prinsessans ex".
Ungefär lika coolt som ginatricot reklamen med ägarens (enligt rykten) syrra som gång på gång dyker upp i den reklamen men aldrig någon annanstans!!
Say no more- det ÄR bevisat-vi lever verkligen i smurfland!!!

fredag 8 maj 2009

En naken man...och en naken man till!!!


Hi hi, nu kanske vi är barnsliga...men vi kan inte låta bli att fnissa (lite förtjust) när vi ser det här inslaget om naken-yoga för män i New York. Det är kanske just vad som behövs, yoga är ju så bra och avslappnande. Naken-yoga måste ju vara det ultimata sättet att visa sig utan fasad. Inget som lurar eller som man kan gömma sig bakom.
Man måste visa sig som man är...sitt sanna jag...sitt äkta jag...ja, ni fattar.
Men iaf, det är rätt skrattretande, massa nakna män i grupp. Och vi som hade synpunkter på män som joggar i tights!!! Kanske är det bara den nya tidens bastuklubb. Vi är dom första att erkänna att vi egentligen skulle vilja vara med. Män utan kläder kan ju vara helt fantastiska!

torsdag 7 maj 2009

CANDYYYY!!!


Top Shop

Bianco Footwear

Deichmann

Footcandy!!! Det är som rena rama godisbutiken på skohyllorna just nu:) Karamellfäger i massor, tyvärr gäller inte hg-priset 7.90 kr...
Vi var runt och rekade på stan igår, bästa footcandyt har Top Shop. Bara att frossa, utan risk för vare sig sockerchock eller viktuppgång!

onsdag 6 maj 2009

STAR SPOTTING!!!!

Idag när vi åt lunch på Vapiano(helt ok pasta)så vem dyker inte upp om Charlotte Perelli.
Ja, vad ska man säga...Att människan gått ner så kraftigt i vikt är inte till hennes fördel. Att hon var översminkad får vi hoppas beror på att hon kom från något gig eller plåtning vem annars går omkring med lösfrallar mitt på dagen!!
Det något med dessa schlagerartister... tex VAR hittar de sina jeans?? Varför ska det alltid överdrivas med för mycket sömmar & tingeltangel??
Ärligt talat bakifrån såg hon ut som en transa.
Vi har aldrig jobbat med Charlotte & hon är säkert trevlig & så men i egenskap av stylister måste vi ju få ryta till lite.
Det är liksom vår plikt;-))
Och apropå det...imorgon kommer bilder på skor vi hittade på stan.
2 die 4 kan vi lova!!!!!

Barbie i burka!!!


Ja, mycket ska vi vara med om, men att västerlandets okrönta idealbild för unga flickor (bra, eller dålig, det är en annan disussion...) ska behöva ikläda sig burka trodde vi aldig skulle hända. Men nu har det hänt!!! Vi fann denna på eBay...och vi som trodde att Bratz skulle ta död på Barbie!!!
Men å andra sidan är det ju bra för de som har fake-Barbie...ingen behöver någonsin få veta...
Rädda Barbie!!! Död eller levande!!

tisdag 5 maj 2009

Gamla Lampor!!


En av våra favoritbutiker i stan:) Man kan hitta det mesta i lampväg och andra coola retro-pylar...en nylackad Sjuanstol i valfri färg eller en skön tintin-affish:)
Gamla Lampor ligger här.

måndag 4 maj 2009

Lycka är...


när man fyndar ett jätte-pack Nötcreme på Ica Maxi!

söndag 3 maj 2009

Att inte vara 18 längre....


..innebär att festa tre dagar i rad kan jämföras med att bestiga Mount Everest höggravid i 9:e månaden, inte för att vi varken bestigit berget eller varit gravida i 9:månaden men det är ju inte svårt att fatta hur det känns!!
Med sorg i hjärtat tänker man tillbaka på den "gamla goda tiden" som det så vackert heter då vi kunde festa nonstop i dagarna 7, plugga & fortfarande vara de hetaste chicksen i stan (ja, detta var innan alla ni sena 80 & tidiga 90-talister gjorde entre, då man fick komma på sina egna knep & inte fick allt serverat via nätet).
Ja, ja...Och imorgon är det måndag igen...
Och så säger de att det var värre förr!!!!

lördag 2 maj 2009

1a MAJ!!!



Fredag, 1a Maj, vårvärme...vad passar bättre än att fira 1a maj tillsammans med en socialdemokrat:)) Vi letade upp ett alldeles ÄKTA kommunalråd och begav oss ut på äventyr i natten. Fittanfes har firat 1a maj för första, men inte sista gången! Tänk vad ett klubbgolv lite champagne, goda vänner och en promenad hem genom staden i soluppgången kan göra...det lovar gott inför sommaren:))

fredag 1 maj 2009

Dagens kloka!


Äntligen Maj! ..och vi vill vara vårvilda och fågelfria!