måndag 11 januari 2010

"FAMILJEN E-G-O"!!!!!


Ja, vi lovade båda oss själva & vår omgiving att under 2010 bli positivare ..och..snällare men ni får ursäkta, efter sett ett avsnitt av "Familjen Annorlunda" på TV4 är det svårt måste vi säga.
Kan någon vänlig själ därute förklara för oss HUR man kan få för sig att skaffa så många barn utan att skämmas?? Och att barnen har alltid varandra & familjegemenskap bla, bla går vi inte riktigt på.
Kommer de någonsin fått ha åkt utomland någon gång INNAN de flyttar hemifrån?? Får de någonsin egentid med sin mamma eller pappa utan ha ett pockande småsyskon bakom ryggen??
Nej, vi tycker inte det är det minsta lustigt, snarare tvärtom.
En av familjerna hade "bara" 7 (!) barn men mamma väntade unge nr 8. Hur tänker man då?? Att jorden så som den ser ut verkligen behöver en unge till?
Tror de att de har super gener så de ska komma på klimathotets lösning??
Idag vet vi ju att man kan inte bara lita på samhället ska ta hand om ens barn utan det krävs betydligt mer av föräldrana än tex för sådär 15-20 år sedan.
Enligt undersökningar kostar ett barn från att de föds till de flyttar hemifrån ca 1 milj!!!
Nej, dessa päron skulle sett Lars-Lennart Forsbergs film "Min mamma hade 14 barn" och fått en bild vad en människa tycker om att växa i en så stor syskonflock så kanske de dragit på en kådis en gång extra (om de nu vet överhuvutaget vet vad det är).
Familjen Annorlunda??? Nej, snarare familjen E-G-O!!
Och se, 1:a nyårslöftet för våran del är redan brutet-thank god;-))

2 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt att höra att någon mer än jag upplever Familjen Annorlunda som Familjen Egoist. Jag köper inte deras argument jag heller. Jag har valt att ha ett barn av flera anledningar. Detta i kombination med att jag lever ensam och vägrar se ut som en svennebanan leder till att i våran inavelshåla där vi bor är vi verkligen familjen annorlunda. Tur man inte är vegan eller gay, då vore man ju familjen superannorlunda och därmed ännu mer hotfull och provocerande.

Jenny sa...

Försäkringskassans uträkning om barnbidrag för sex barn: 9 714 pix per månad, bostadsbidrag exkluderat.

Det är alltså lönsamt att skaffa en orimlig mängd barn. Frågan är bara: NÄR hinner de med att knulla? Eller är mammorna så överfertila att det räcker med att titta på varann?