söndag 28 mars 2010

Skamvråns återkomst!!!


Ok, efter varit lite slappa & slöa med tyckandet ska vi framöver försöka återfå kronan som bitterf*ttor no 1.
Det som stör oss för dagen är rabaldret om våldtäkten i Bjästa.
Och nej, självklart tycker vi det är hemskt det som hänt men än en gång isoleras denna händelse i media såväl som i samhällsdebatten utan att se det stora sammanhanget vad saker & ting börjar barka hän.
Det handlar egentligen inte om vad som gått fel, vem som gjort fel etc..Utan det handlar åter igen, som vi tidigare bitchat om, om V-U-X-E-N-A-N-S-V-A-R-E-T!! Ett vuxenansvar som inte bara vilar på skolans vuxna utan även (faktiskt till största del) på föräldrarna.
Idag har vi en snart vuxen generation som fått klara sig utan vuxenanvar då det varit viktigare för mamsen & papsen att förverkliga sig själva så fort kidsen passerat det gulliga barnstadiet & börjar bli jobbiga tonåringar.
Då ska mamma & pappa "äntligen" få göra karriär. Eller skilja sig & skaffa sig "kärleksbarn" till höger & vänster.
Har tex tonårsföräldrar den minsta koll på hur deras tonårdöttrar ser ut idag?? Att det sups värre än någonsin, kjolarna visar nästan musslan & jargonen råare än någonsin.
Eller är de bara så himla uppe i sig själva så de totalt missar detta?? Ett barn behöver sina föräldrar även (kanske mer) i vuxen tonårsålder.
Så det som hände i Bjästa då?? Det tror vi bara är början på mycket mer som kommer framöver.
För om inte de vuxna tar sitt ansvar, varför ska deras barn behöva göra det då??
Vi får verkligen hoppas att alla föräldrar som drar runt barnvagnar idag lär sig läxan & gör den bättre. För sämre blir det nog knappast!!
Supernanny FF har talat;-))

Inga kommentarer: