tisdag 5 oktober 2010

Hösten är här...


...och med den kom tydligen snålblåsten. Visst är det fantastiskt med vänner som slår till köper större lägenhet. Man får lyssna i evighet på hur fint renoverad den är, att den har två balkonger..alltså både morgon och kvällssol..att den har öppen spis, dressingroom och en slående utsikt.

Sen får man vänta och vänta och vänta, och i bästa fall kommer det en inbjudan till inflyttningsfest. ÄNTLIGEN ska man få dansa på de nyslipade golven, mingla i de spaciösa rummen, värma sig vid brasan och njuta av utsikten!!!
Sååå...går man till NK för att köpa inflyttningspresent (man vill ju inte verka snål och tråkig och komma med en flaska vin) tar fram finstassen och tar en taxi till närförorten.

Väl innanför dörrarna bjuds man på välkomstdrink och en obligatorisk guidning.
Gästerna strömmar till, man pratar och äter ett par godisbitar som ställts fram i en liten skål. Glaset är vid det här laget tomt och man väntar (artig som man är) på mer att dricka....
Värdinnan kommer med sin tredje öl utan erbjuda sina gäster något, man känner sig vid det här laget väldigt obekväm och konstaterar att man tydligen skulle tagit med sig egen dryck!!! WTF!!!!

Efter två timmar har det blivit så olidligt att det finns inte annat att göra än att fly tillbaka till stan!! Som en i sällskapet så klokt uttryckte det:
DET ÄR VÅR LÖRDAG OCH VI GÖR VAD VI VILL MED DEN!!
Så med lägenheten kom både utsikt och snålblåst...och avsaknad av god smak.

Inga kommentarer: