fredag 30 januari 2009

Stylist-njavisst Del 1!!!


Många tror (de flesta) att alla jobb inom modeindustrin är SÅ fab!!
Till och med att städa toaletterna hos J. Lindeberg anses nästan som coolt.
Nej, det kunde inte vara längre bort från sanningen.
Ok, nu städar vi inte toaletter (möjligtvis våra egna emellanåt) men att jobba som stylist är även det långt från glammigt.
Tänk er själva att rusa runt med 40 kassar Drottninggatan upp & ner under rusningstid & på köpet bli betraktad som en crazy shoppoholic i dessa lågbudget tider då hela familjer mist jobben.
Ha möten med artister, skådisar, producenter, fotografer, reklambyråer etc som ALLA vet bättre än dig bara för att de läst senaste Elle/ King vad som gäller just nu.
Du måste springa benen av dig, tigga att få låna just DEN klänningen av designers till en artist med noll utstålning som kan vara glad att på sin höjd få en singel släppt & till råga på allt få höra från henne att skorna du fick gå genom eld & vatten för att hitta "Är så nitti".
Och alla vill de se ut som Beyonce men fattar inte att med en budget på tjugo tusen & lika lite star apparence blir det svårt.
Och efter att ha sprungit femton mil på stan, fått värkande axlar, bönat & bett, blivit överkörd ett antal gånger av Bugaboo barnvagnar får du som toppen på berget offra en helg för att stå i en deppig & sunkig inspelninglokal ("location" som det så flott kallas) & du vet ärligt talat inte när du blir utsläppt igen. Gå i fängelse, gå direkt i fängelse!!
Stylist-njavisst!!

1 kommentar:

Krister Flodin sa...

låter nästan lika glamoröst som att vara illustratör...