onsdag 25 februari 2009

Kidsen's klimatmonster anfaller!!!


Vi kunde inte hjälpa att undgå den lilla debattartikeln Maggie "jag-förnekar-klimathoten" Thauersköld skriver i måndagens Expressen (ja, OCH vi läser den, det vet ni ju redan OCH vi skäms över det).
Anyway, Maggie som länge förnekat miljöförstörelsen & som även är förespråkare att kilmathoten & växthuseffekten bara är rena rama humbugen skriver bla, "Låt våra barn vara barn, istället för att på lösa grunder omvandla deras framtisdrömmar till mardrömsvisioner"..Men snälla du, förutom att du verkar tro på tomten & älvor, på vilken planet bor du på egentligen??
Den som är i fluffigt rosa & där kossors fisar blir till lulliga parfymmoln?? Har du MINSTA koll på vad som rör sig i tonåringars huvuden idag??
Vet DU hur mycket tid som läggs ner på utseende, vem som skrivit vad på vilket blogg, hur man blir populär, hur man fortast möjligt kommer över det senaste dataspelet, hur man ska ha råd med den senaste pumpsen från Top shop & att deras största bekymmer är att den här julen måste bara deras mamma & pappa ge dem en platt TV för det har ju kompisen Fia fått & åka till Thailand för det ska alla andra.
Nej, du Maggie time to wake up & smell the coffee säger vi bara!!
Det är en BRA sak att dagens kids lär sig vad som är viktigt i samhället än ovan nämna prylar.
Med Blondinbellor & hennes gelikar behöver vi ALL skrämselproganda vi kan få för att få den här generationen (och deras såsiga päron) att åtminstone fatta något.
En känd klimatforskare fick den påståendet att såhär har det ju alltid varit, att ungdomar bryr sig inte om sådant som vuxna anser vara viktigt som i tex klimatfrågan.
Forskaren svarade coolt utan utsvävningar; "Man ska ta i åtanke att dagens ungdom står inför någonting som ingen tidigare generation gjort innan. Då kan man inte luta sig tillbaka på hur tidigare generationer har tänkt & gjort. Om inte dagens ungdomar tänker till kommer det inte finnas någon kommande historia att tillskriva den gamla..."
Något att tänka på tycker vi!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

du släpper ut koldioxid och förbrukar syre med varje andetag. gör en konkret insats och sluta med det istället för att skriv en massa smörja du inte begriper något om...

Martin sa...

Det finns ett ganska enkelt sätt att avgöra vad som är det smartaste tillvägagångssättet. Sätt frågorna "Finns klimathotet?" och "Ska vi göra något?" mot varandra.

Nej/nej: Bra. Inget hot och inga åtgärder. Vi fortsätter som förut.

Nej/ja: Ok, så det var inte så farligt som vi trodde, och vi får en global ekonomisk depression, men sådana varar inte för evigt, och vi kommer hämta oss till slut.

Ja/nej: Ajajaj. Stora materiella skador när miljön slår tillbaka. Ekonomisk depression när alla länder lånar av varandra för att komma på fötter. Krig startas om eftertraktade tillgångar. Regeringar störtas av missnöjda väljare. Revolutioner och inbördeskrig blir vardagsmat även i den "civilicerade" västvärlden.

Ja/ja: Vi hamnar i en ekonomisk depression, för det kostar en hel del att på allvar göra något åt problemen, men vi har en chans att avstyra en global katastrof.

Nå, vad säger du? Om klimathotet är verkligt är forskarna oense om. Det vi kan styra är om vi ska göra något. Ska vi göra något och hamna i en ekonomisk depression, eller fortsätta som förut och kanske gå en världskatastrof med betydligt värre följder än så till mötes?

Vad gäller Anonyms fjanterier om koldioxid i utandningsluften kan du med god marginal binda upp det kol du andas ut och öka syretillgången hemma med hjälp av krukväxter. Anonym verkar inte vara bekant med fotosyntesen...