torsdag 12 mars 2009

Ännu mera Mamamania!!!

En sak har slagit oss denna vecka. Vad är det här med att man pratar om att kvinnor skaffar barn så sent i livet?? Det har ju skrivits åtskilliga spaltmetrar om allt ont som väntas drabba de som väljer att skaffa barn sent i livet. Vi har noterat att trenden verkar ha vänt...och det VÄLDIGT fort!!!
Man behöver inte mer än öppna en tidning eller slå på datorn förrän det dyker upp en artikel om någon tonåring som ska bli mamma...eller snarare, BARN som väntar BARN!!!
Vet inte hur många bloggar det finns som heter något i stil med "15-år-och-snart-tvillingmamma", "17-årig-3-barns-mamma", "14-år-mamma-&-fashionista", "15-år-och-mamma-till-2". Och då har vi inte ens nämnt den 12-åriga pappan från UK eller 16 åringen som lyckats få 2 barn utan att ens fatta att hon var gravid.
Jisses! Vad hände med sexualundervisningen?? Vi bara undrar? Har det sparats in så mycket på undervisningen att biologilekionerna fått stryka på foten? Det var inte särskilt länge sedan man fick tonåringar att tro att det västa som kunde hända var att man blev med barn! Ja, det var nästan värre än HIV..skolsyster vandrade i korridorerna och delade ut kondomer och varningsord till både höger och vänster. För INGEN ville ju bli en sån där white-trash-morsa med massa ungar på halsen och en karl som när man kom hem från BB var fullt sysselsatt med en annan white-trash-brud. Eller ännu värre, behöva göra en abort!
Nog för att sex är överexponerat, men det verkar inte vara många som fattat att det är så man fortplantar sig. Så syster Birgitta, KOM TILLBAKA med din kondomkorg! Den behövs mer än någonsin!!

11 kommentarer:

DeamonAngel sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Det är ju lite konstigt att du känner till varenda "ung-mamma! sida om du nu ogillar dem så sjukt mkt. Liksom varf bry sig omfolk som skaffar barn tidigt? finns andra saker att störa sig på.
Självklart har vi alla delade
åsikter men du behöver ju inte gå så hårt på,deras liv liksom. Sen är det rättbra mkt roligare att läsa såna bloggar där man får se lite bilder på söta barn osv. I slutändan sitter vi alla i samma båt

Bimbo Boy sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
FREIJAS MAMMA - Caroline. sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
hannizen sa...

Kan du själv inte få barn kanske?eller vad är det frågan om? är du deras mamma?. snacka om att dra alla över en kant.. Hellre skaffa barn som 19 åring än att vara en pensionerad 50 åring som knabbt pallar något.. dina ord förstår jag inte överhuvudtaget.. Om du syftar på ``några enstaka``unga mammor som är 15 år gammla som låter sina mammor ta allt ansvar då hade jag förstått dig om texten handlade om just det.. Men ack nej istället ska du försöka undervisa folk att använda preventinmedel.. och alla dom bloggarna du sncakar om är ansvarsfulla mammor som tar hand om sina barn och älskar dom över allt annat. usshhh är riktigt irreterad på personen bakom denna fasaden som du bär upp!

Anonym sa...

Ja det va ett ganska så tråkigt inlägg.
Varför känner du och tycker som du gör?
Är du ung mamma eller?
I annars fall vet jag inte varför du ens yttrar dig då du inte vet hur det är osv.
Att ma är ung och skaffar barn spelar vl ingen roll bar så länge barnet får en bra uppväxte eller?
Menar det finns dom som är mycket äldre än 15år och missköter sina bar.. skriver du om det ?!
Mycket fördomar från nån som är så ovetade!

Linda, stolt ung mamma! sa...

Om du tror du att fler unga får barn för att de dratt ner på sexualundervisningen så är du ju riktigt dum i huvudet. Sexualundervisningen har väll aldrig handlat om när i livet man ska få barn, eller? Och vad spelar det ens för roll om man är ung när man får barn? Man är ingen dålig mamma på grund utav sin ålder!
Jag är själv en mamma, inte lika ung som dem du nämnde. Jag är 18 och min son är 1. Han får kärlek och allt han behöver och han är en väldigt glad liten pojke och han skulle inte vara lyckligare om någon äldre hade tagit hand om honom. Dem mammorna du nämnde, tar hand om sina barn och ger dem kärlek. Och på bilderna i deras bloggar tycker jag att deras barn ser lyckliga ut. Det är inte åldern som gör dig till en bra mamma, det är dina handlingar. Sen vissa personer kanske handlar fel på grund utav dem är unga och inte vet bättre. Men även finns det vuxna/äldre som inte vet bättre heller och vad har dem för ursäkt?

petra och bebisen Felicia sa...

jag e "Ung mamma" och vi ahde inget fel på våran sexualundervisning. men du värkan inte ha varit med på eran samhällskunskap.


ta reda på fakta lilla gumman. du e inte "Ung mamma" va??

elina sa...

Onödigt inlägg. Och det känns inte så seriöst när din blogg heter fittanfes.

amarante sa...

Haha. :) Kan inget annat än att hålla med.

Anonym sa...

Håller helt med dig.
Det handlar inte om att tycka illa om dem utan bara att reflektera över själva fenomenet. Men usch och fy om man ifrågasätter något som har med mammor och göra då blir det ett jädra liv. Bara det visar att något är skumt.