torsdag 12 mars 2009

Sista mamamania-inlägget!!

Jisses, vad det verkar sjuda bland mammorna därute i landet. Aldrig har vi väl fått så mycket arga kommentarer & mail.
Så länge vi har dessa morsor i främre leden för mänsklighetens överlevnad har vi inget att oroa oss över. Dem kommer inget klimathot rå på...
Men vi kan ivarjefall inte hjälpa att undra...
Linda , ung & stolt mamma skriver; "Jag är själv en mamma, inte lika ung som dem du nämnde. Jag är 18 och min son är 1. Han får kärlek och allt han behöver och han är en väldigt glad liten pojke och han skulle inte vara lyckligare om någon äldre hade tagit hand om honom."
Jovisst, låter ju bra på pappret..Men par viktiga saker glöms bort...
Tex VEM försörjer dessa ungar då??
Eller har dessa extremt unga mammor (och pappor) hunnit skaffa sig en gedigen utbildning som i sin tur givit dem ett välbetalt jobb som INGEN annan normal 18-åring hunnit med??
Isåfall, grattis!!
Och om inte..har de kanske tänkt på att det är vi (arbetande skattebetalare, som kanske väntat ett litet tag med att skaffa barn tills vi faktiskt har råd att försörja dem) som betalar för deras ungar?? Ni förstår, soc bidrag är ingen inkomst. Och eftersom de knappt kanske hunnit gått ut gymnasiet, VEM ska göra läxorna med med dessa barn den dag det behövs när föräldrarna knappt har någon utbildning själva??
Nej, ni, pigga frögurkor...Vi tycker det är något att tänka på innan vi befolkar jorden med fler pantskallar på bidrag.
Och i och med det lämnar vi denna tradiga mammadebatt men feel free att kommentera, det gör ni ju så bra;-))

6 kommentarer:

Anonym sa...

håller med :)

Annelie sa...

Jag bara undrar varför ni ödslar sådan energi på att klaga på dom som väljer att skaffa barn tidigt i livet?? Vad vet ni vad dom lever av? Vad ger er rätt att sätta er på era höga hästar och kasta skit på andra? Vad händer den dagen nån gör så mot er? Känns som om avundsjukan lyser så starkt igenom. Nä, som Elina skrev i kommentarsfältet på det andra inlägget, att kalla er för fittanfes känns inte seriöst. Vill ni att folk ska fortsätta läsa er blogg, kom med konstruktiv kritik och skriv om något vettigt som folk kan ta till sig istället för att dra ner allt på sandlåde nivå.

amarante sa...

Synd att ni lämnar debatten, för debatterar bra gör ju ni! Jag kommer att fortsätta läsa här, helt klart!

Tack, för kommentaren!

Anonym sa...

http://experienceno1.blogspot.com/2009/03/sony-ericsson-idou.html

se den nya sonyericsson telefonen som kommer krossa iphonen

ha en trevlig helg

Keshia - Vincents mamma sa...

Men lol. Nästa gång du yttrar dig så kanske du borde ta reda på mera fakta.
Jag är en så kallad "ung mamma". Jag bor i en etta med min son och vi har kläder, mat och allt som behövs för att leva.
Du vet inte vad föräldrapenning är kanske? Det får man ett visst antal dagar när man får barn och det är inget soc-bidrag, det får alla föräldrar, unga som gammla. Jag betalar min lägenhet och allt som hör till själv, får ingen hjälp från varken soc eller någon annan.
Och även om man får bidrag från soc så är det endå någonting man kommer att betala tillbaka sen när man får ett jobb, eftersom att vi "unga mammor" också måste skatta. Ass face. Riktigt jävla puckad verkar du vara!!!

Helle sa...

Att vara ung eller äldre mamma, det är bara en ålder som oftast skiljer... Jag lever på soc pga att jag inte har jobb. Att vara äldre mamma är ingen garanti..

Precis som Keshia skriver, man får föräldrapenning under första året & den betalar man skatt på... Så vad gör det om man lever på soc ett tag, om man inte har ett jobb?

Alla kan inte få ett jobb bara så där & det är svårare för ensamstående föräldrar.

Åldern har ingen betydelse egentligen.

Alla har väl sina anledningar till att skaffa barn, ung som gammal.

Man kan absolut ge sina barn bra liv, trots att man är ung, arbetslös & "fattig".

Man väljer själv om man ska prioritera lyxiga cafébesök, lyxmiddagar, märkeskläder, lyxvagnar, flashig inredning,bla bla bla eller om det duger alldeles utmärkt med bättre begagnat som kläder, möbler, vagnar osv & kanske satsa mer på familjen än vad status & pengakåta föräldrar väljer ;)