måndag 23 mars 2009

TONÅRSLIV-EN SKRÄMMANDE HISTORIA!!??
SÅ...vet inte hur många det var som såg SVT's"Tonårsliv" igår...Ett serie där man får följa unga flickors vardag, liv & drömmar.
En ganska sad story måste vi erkänna.
Vi som är sådär 10 år äldre hoppas ju faktiskt att den kommande generationen ska bli mer upplysta, mer på hugget, mer allmänbildade men till vår stora fasa verkar det bli tvärtom.
Trots (eller på grund av) internet, mobiltelefoner, media & ALL information de ständigt har tillgång till, verkar det eka skrämmande tomt mellan de välmålade ögonen.
Och nej, vi gör inte vår bedömning bara utifrån bruttorna från TV-serien. Nej, vi känner faktiskt en del kids därute, om inte annat lär man ju känna en & annan via bloggvärlden.
Och man kan undra vad som gått snett??
Jo, vi tror faktiskt att vi lyckas klura ut den gåtan utan ha varken ha doktorerat eller gjort flera år av efterforskningar.
Det kommer ÅTER igen an på FÖRÄLDRARNA!!!!
Ni vet, de som ska uppfostra sina barn men som verkar kapitulerat för länge sedan.
Förr fanns bara begreppet "kamratuppfostran" på internat & liknade men det är ett fenomen som verkar sprida sig såväl som till slott som till koja.
Idag verkar det mer som om tonåringarna uppfostras av sina vänner.
I ärlighetens namn tycker vi-ännu-barnlösa att dagens tonårsföräldrar borde vakna upp & dofta verkligheten. Annars har vi snart en hel generation på glid, oförmögna till det mesta.
Varför är det så här??

Har 60-talisterna fullt upp med sina egna liv?? Eller hann de själva aldrig leka klart eller ledsnade de på föräldrarollen alldeles för fort??
Vad tycker ni därute??

Är det ingen fara med dagens tonåringar??
Och VILKET ansvar har föräldrarna egentligen??
Att vara en skön polare till sitt barn eller en sträng men rättvis förälder??
Är det ok att låta en 14-åring gå runt i string trosor & spacklad som en två dollars h*ra??

Och den STORA frågan, är Kisse (ni vet, den-bruden-helt-utan-smak) verkligen en förebild för unga bruttor??
Vad tycker ni, unga som gamla??
Time 2 wake up?????

7 kommentarer:

monica sa...

Så du är 10 år äldre ? Gramatiken och sättet du verkar tänka på skulle jag gissa på kom från en 10 åring .
Härligt att man är 18 nu ist för att vara 18 ända tils man är 28 som du ;)

www.moncans.blogg.se

Randy sa...

Haha, vad rolig t-shirten var :P

Alvalilly sa...

Jag vill med bestämdhet hävda att det är föräldrarnas ansvar. Jag tycker att allt går att härleda till föräldrarna för det är ändå där som grunden för allt läggs. Jag anser också att det är för tidigt att tex. som 14-åring skaffa barn, familj etc. Ni är ju för i h-vete barn själva! Inte klara med skolan, inget jobb etc. Hur fanken är det tänkt att ni ska kunna försörja er? Jag fattar inte hur somliga tänker. Men ni väljer själva hur ni vill leva, hoppas bara att jag slipper försörja er. //M

Karin sa...

Vi som är sådär 10 år äldre hoppas ju faktiskt att den kommande generationen ska bli mer upplysta, mer på hugget, mer allmänbildade men till vår stora fasa verkar det bli tvärtom.


Höhö!! Det är ju smart att ha så starka åsikter när du själv verkar ha svårt för att stava.

lizelott sa...

sv: Va kul, Då har vi koll på varandra :)
Ha en fin fortsatt dag
Kram

caroline sa...

Era idiotiska kommentarer kommer aldrig att bli publicerade hos mig, och därför kommer ingen av mina läsare klicka sig hit.

Anonym sa...

Så vitt jag vet är man ingen bra/dålig mamma på grund utav sin ålder. Till och med jag är mer mogen än vad du är och jag är 18 år. Dessutom är jag en bättre mamma till min 1 åriga son än vad du någonnsin kommer att bli. Du är en trångsynt och dömmande sur kärring. Finns inget negativt med att jag fött barn ung. Han har allt han behöver och han är lycklig liten pojke. Vi lever inte på socialen och har inga pengaproblem heller. Så den enda skillnaden egentligen är att jag kommer få uppleva mer av min sons liv än vad du kommer få av ditt/dina blivande barn om du kommer skaffa barn.