tisdag 24 mars 2009

TONÅRSLIV-VILKET LIV!!??

Vi har ju som sagt passerat tonåren med 10 år, så det finns vissa företeelser som vi inte fattar, tack-och-lov!!
Tex. det ständiga brus av kommunikation och information som tonåringarna
lever i! Det är mobilen, msnen, chatten, ipoden, bloggen och så vännerna IRL!! helst allt på en gång så man inte missar nåt viktigt...gud förbjude!!!!
Ett strålande exempel är den söta fjortis vi mötte på tunnelbanan i förra veckan. Hon kom in i tunnelbanevagen med datorn i ena handen och jätte-handväskan i den andra. Slår sig ner bredvid oss, sätter benen i kors på vilka hon balanserar sin dator och börjar blogga!! Samtidigt som hon messar och fingar på ipoden. Allt detta under en resa på 3 stationer!!!
Man skulle kunna tro att hon hade 4 armar och två hjärnor som en siamesisk tvilling!! Men icke, hon var bara en helt vanlig fjortis....stackars liten!! Som bäddat för både magsår och livskris vid 20!!
Jisses, man fattar att det inte finns utrymme för några djupare diskussioner bland tonåringarna. Hur ska det kunna göra det när man kommuniserar via ALLA kanaler samtidigt??? Kvantitet istället för kvalitet!!
Vi kan inte mer än förundras och tycka synd om dessa små. Hoppas för deras skull att de kopplar av någon gång, läser en bok, lyssnar till tystnaden...för annars kommer det växa upp en hel generation som aldrig kommer möta sig själva...

3 kommentarer:

Monia sa...

jo men nu är det ju så att de flesta (jag säger inte alla) går igenom en fjortisperiod på ett eller annat vis under sin livstid, så låt dom vara , nångång så vänder det för dem också :)

Anonym sa...

det är nog en större press på tonåringar idag. själv är jag 32-år
men huvet är nog 15.
men de flesta växer ju ur tonåren o märker vad som är viktigt för dem

unzip.se
unzip.se
unzip.se

billigast snyggast underkläder

Viktigpettern sa...

Äsch det är nog inte så farligt...själv sitter jag med den lilla bärbara och uppdaterar alla min åtta OERHÖRT VIKTIGA bloggar, spelar nätpoker på sex bord, dricker kaffe, äter kaka, lyssnar på musik, kastar ett snedöga på tv då och då, samtidigt som jag bläddrar i en tidning och har en bok uppslagen bredvid....medan jag dessutom försöker föra en intressant konversation med vänner och bekanta....plus att jag klappar katten oxå...
(vissa av oss växer aldrig upp som ni kanske förstår)

www.viktigpettern.blogspot.com