tisdag 15 december 2009

AJA BAJA!!!


I gårdagens Expressen (ja, vi vet) kunde man äntligen läsa på debattsidan det vi länge gått & funderat på när det gäller miljöfrågan.
Enbarnspolitik, dvs varje par worldwide skaffar ett barn.
Visst, ni kanske tror att vi skämtar men det gör vi inte.
Och nej, vi hatar inte barn, vi hoppas som sagt själva att lyckas med konstycket att producera varsin (1)guldklimp en vacker dag.
Men det gäller även att vara realistisk & tänka längre än så.
Visste ni att om vi fortsätter fortplanta oss i den takt & mängd vi gör idag kommer vi 2075 vara över 9 miljader(!)människor.
Vilket är HELT ohållbart för den här planeten.
Och det kan ingen miljöpolitik ändra på.
Problemet är att det är inte politiskt korrekt att tänka i dessa banor.
Skulle våra politiker gå ut med detta skulle Pernilla W & c/o sätta latten i halsen & skrika facister.
Och självklart har det ju riktats en hel del kritik mot gårdagens artikel & de mest naiva männskorna pratar om diktatorstat & ju mer människor som föds ju fler ideer får vi hur vi ska klara oss ur det när miljöknipan vi satt oss i..(Oboy, kommer den snubben få äta upp det citatet i framtiden;-))
Yeah, right.
Tänk er följande. Ni placerar två kaniner( 1 hane & 1 hona) på 50 kvm. Ni håller rent & ger dem mat men låter de fortplanta sig bäst de vill. Hur många kaniner har man där då efter 5 år?? Hur ser rummet ut?? Orkar du fortfarande städa upp?? Hur mycket foder går det åt??
Något riktigt tänkvärt tycker vi.
Kanske dags att vakna upp & smell the cofee eller ska vi säga latten??
Vi tänker på alla som numera skaffar sig "kärlekbarn" (självklart har de redan några i bagaget sen innan). Att vi idag använder barn som statussymbol = ju fler desto mer lyckad är du.
Men en vacker dag kommer detta införas-var så säker!!
Men varför inte börja redan nu??
Nöj dig med ett barn & gör det till en ansvarsfull världsmedborgare med tillförsikt inför framtiden istället för en trasig & vilsen tonåring utan något hopp!!!

Inga kommentarer: