tisdag 10 mars 2009

Att vara en JAG JAG JAG-morsa!!!!!!!

Den här veckan verkar mammahysterin bokstavligen förfölja oss. Varför vet vi inte..Vi luftade bara de åsikter som många, många egentligen har..Varför sätta massa ungar till världen om man inte bemödar sig att ta steget fullt ut för att hand om dem också.
Och vi hann inte mer än att säga..vad var det vi sa..förrän Linda Skugge går ut i pressen & berättar att hon hamnat i den klassiska kvinnofällan & att äktenskapsprylen bara är en bluff..
Jisses, säger vi bara..Nu har vi i och för sig lärt oss att inte ta Fru (numera fröken) Skugges ord på största allvar då hon hoppar fram & tillbaka som en den värsta hoppelärkan. Vi minns henne som en extremt kåt indiepop-brutta som bokstavligen sprang benen av sig för att hinna med alla klubbar & spelningar & tyckte det var livet tills hon bytte in den personligheten till att vara hela Sveriges megamamma & ville pracka på oss snacket om barn, amning, barnbidrag, föräldraledighet, pappa-mammaansvar till allas våra öron bokstavligen skrumpnade ihop av leda (detta var ju några år innan "Mama-livstilen").
Därför kan vi inte hjälpa att undra nu när nyskilda Linda går ut i pressen med följande citat; "Jag är världens bästa mamma! För att jag jobbar så mycket och har egna pengar och är helt oberoende av någon man. Mina barn har världens bästa förebild i sin mamma. En kvinna som reder sig själv".
Ok, har har vi en böna som fått det mesta om bakfoten låter det som & som i våra öron låter hopplöst omodern.
Om det är hela bilden av en lyckad mamma att man jobbar jämt & tjänar mycket pengar har hon ju rätt MEN att finnas där för sina ungar är inte det då att vara en lyckad mamma?? Eller har Linda något recept som får dygnets 24 timmar att bli längre som vi andra inte känner till?? Nej, tror inte det.
Nej, Linda det är INGET coolt att gå ut i pressen & förringa sitt äktenskap (myten om lyckliga skilsmässor är just bara en myt) som något man helt enkelt ledsnat på. Varken mot dig själv, ditt ex eller framförallt dina barn.
Ok, kanske du trodde på evig tomtebolycka när du gifte dig & satte unge efter unge till världen men att sedan göra misslyckandet till ett förbigående, en parantes är så lågt så inte ens Glocalnet kan slå det.
DU har också ett förbannat ansvar mot dina barn, ett ansvar som borde gå före ditt jag, jag & åter jag-tänkande.
OK, att ditt äktenskap gick åt pipan men att gå ut i media med ett larvigt flin & säga att du fastnat i någon dj**la kvinnofällan är den sämsta av ursäkter.
Var en kvinna & erkänn att ibland misslyckas man & det känns fördjävligt, att ungarna mår dåligt att inte ha sin pappa 24 hours.
Men kanske du ser det den dag då dina kids terapiräkningar börjar trilla in, men det klart med all deg du drar in har du väl råd men då har du ju å andra sidan missat hela grejen & det kan inget lönekonto i världen ändra på!!!

P.S Nu återstår bara en roll för Linda-Linda goes lesbian!!!

3 kommentarer:

madde sa...

fin blogg,kika gärna in hos mig och kommentera*

Malin sa...

Jag håller med vartenda ord du skrivit i det här inlägget! Jag har tröttat på Skugge. Hon ska alltid vara så jävla perfekt.

♥ ♥ ♥ bambi ♥ ♥ ♥ sa...

Bättre än mammor som lämnar sina bebisar på sjukhus och så i USA (har precis bloggat om det).