måndag 9 mars 2009

Mamamania part 2!!


Oj, efter det blivit ett mindre ramaskri över vårt tidigare inlägg & vi har blivit mer eller mindre nerlusade med arga mamma-mail (å en & annan "glamamama" verkar ju hittat hit) så tänkte vi bara förklara oss..OBS!! EJ ursäkta oss!!
Vi ÄLSKAR barn & hoppas självklart att vi en vacker dag kommer belönas med de vackraste, smartaste av dem alla..MEN...
Vi står fast att det fötts en mamma-folkrörelse som går mer ut på att visa upp en vackert putsat yta än att VERKLIGEN tänka igenom på vad man egentligen håller på med.
En mycket "modig" anonym kommentator slog huvudet på spiken när hon skrev; "Jag är morsa till fem barn. En av anledningen till att jag skaffat dem är att jag älskar deras far över allt annat. Det finns inget som berikar ens liv så mycket som ett långvarit fint förhållande med någon man älskar."
Ehh....någonsin hört talas om gemensamma intressen som INTE innefattar att producera ungar för att senare åka på hockeyträningar, dansuppvisningar, kvartsamtal etc etc...?? Som vi tidigare skrev, en vacker dag växer ungarna upp (oavsett hur många du skaffar) & DÅ kan det bli ekande tomt mellan er vid köksbordet.
Sen att skaffa 5(!) barn..Ja, VARFÖR måste vi få fråga?? Rädsla för att jorden ska urbefolkas?? Knappast att det kommer hända i den här takten. För att barn ska får lära sig hänsyn..Det gör de nog ändå med klasser på 30 elever.
Hur många av er mammor har den minsta aning om att vi förbrukar mer av jordens resurser med ca 0,4 % MER än vad som finns. PER PERSON alltså. Tror ni det minskar för att ni skaffar er tre ungar istället för två?? Isåfall kanske ni skulle lyfta era arslen & anmäla er till närmaste komvux för att läsa in den där mattekursen ni verkat missat totalt.
Men det klart, ni var väl SÅ upptagna med att drömma om ungar & spetsgardiner i stället för att plugga när det begav sig...
Vi kan inte låta bli att undra, HUR många sekunder per dag tänker alla dessa Perelli/ Wahlgren/ Mama- morsor på det??
Men DET är något att tänka på nästa gång man tänker att "Åh, nu ska Bosse & jag skaffa oss en liten igen, det är ju SÅ mysigt".
Nej, då är det ju SÅ mycket enklare att fortsätta göra det man är bäst på; stoppa huvudet i sanden!!
Good luck med era nya bugaboo vagnar säger vi bara!!

11 kommentarer:

Linda sa...

Ja vad skall man säga *asg*
Poäng för glimten i ögat i alla fall. Och även om du/ni inte har det lämnar jag er sida med ett leende på läpparna för nu fick jag mig dagens skratt.

Är själv mamma men det är inte det som gör mig till den jag är. Det är min glamour så klart som formar denna morsan. Ja ja överdrivet till max jag vet men vad gör man inte för överleva sin vardag eller hur??

Mamma på vift sa...

Tack för kommentaren:) Ha ha ha... ja ni har ju humor i alla fall.

Angelica sa...

okej, inte för att jag förstog vad du ville ha sagt.. men, men tack för kommentaren :)

Homopojken sa...

Haha, nu fattade jag. Blev så ställd av din kommentar! ^^

madde sa...

använder du mobilen när du kör bil?

Bloggslynan sa...

Ja skaffar man 2,1 barn så bibehålls bara jordens befolkning och vi blir inte fler. Så om alla skaffar 2 barn minskar alltså befolkningen på sikt.... Jag håller med om att man inte skulle kunna få ett eget liv om man har fem barn...då skulle man ju bara leva för dem-med all rätt också för trots allt tar det längre tid att prata med 5 barn än med två. Och man vill ju finnas där för alla sina barn...

Soffie sa...

tack för titten hos mej,
intressant inlägg!

Barbamorsan sa...

Din kommentar hos mig fastnade i spam kollen, undrar varför.Nu är den avspammad. Har tittas hos dig och fattar poängen…Känner mig helt oträffad ;)

Johanna UNG 2BARNSMAMMA sa...

Hahaha...ja vad ska man säga? Smaken är som baken, tur är väl det! ;-)

therese sa...

att sitta vid datorn och blogga flera timmar varje dag tar ganska rejält på jordens resurser också. tänk på det ;)

♥ ♥ ♥ bambi ♥ ♥ ♥ sa...

Är 6 kommentarer (egentligen bara 4 som handlade om inlägget) "ett ramaskri"??? Snarare ett pip...