söndag 8 mars 2009

Mamamania!!!


Den 29 mars går "Den Stora Mammabikten" på Cirkus i Stockholm där bla Emma Hamberg, Ann Söderlund gästpelar..
Säkert JÄTTE kul men NÄR blev mammarollen lika med en folkrörelse?? Idag vimlar det av caffè latte- bugaboo-dragande morsor över hela landet. Som om dom gått & väntat hela livet på att bli morsor. Och vi kan inte hjälpa att undra om det är bra mammor de egentligen eftersträvar eller efter hela kitet, "kolla-på-mig-med-min-lyxiga-barnvagn-&-skötsamma-unge-& nyfriserade hår, FAN vilken lyckad mammaperson jag är".
För att tala om alla dessa tidningar som bokstavligen svämmar över tidningshyllorna!!
Ok, vi har absolut INGET mot varken barn eller mammor men att göra en SÅ stor grej av det.
Våra morsor fixade liksom det där ändå utan att byta in hela sin identitet för det.
OCH i slutändan blir även den största frögurkan infertil & ungarna hälsar bara på när de måste så den STORA frågan är då...VILKEN identitet ska de anamma då??

6 kommentarer:

Andréa sa...

Sv: Håll utkik i min blogg nu på söndag kväll, då dyker en ny likadan tävling upp :) Då är det bara att anmäla sig! Dom 8 första som anmäler sig får vara med och tävla.

ida sa...

Jag fattar fan ingenting av detta inlägget! Vadå vilken identitet skall de anamma då?! Att bli mamma är en del utav livets gång, precis som att vara tonåring, farmor, mormor etc. Att vara mamma är ingen "roll" man tar på sig, det är något man blir och anpassar sig efter. Jag är fortfarande samma person som innan jag hade barn, trots att jag numera äger en barnvagn oh en hoppgunga.

Jag tror att du har fel uppfattning om många mammor. Att de på något sätt skulle vilja hålla uppe en fasad...

Veravarnamnet :P sa...

Sv; jag fattade nte riktigt nu :P HAHA xD mitt lilla huvud är lite "kokooo" idag..

Anonym sa...

Om man man har en logga som denna så vill man förmodligen nå ut eftersom sex är en grej som intresserar alla. Enda anledningen att jag läser den här skiten var att du var inne å spydde galla på Pernilla Whalgrens hemsida. Jag är morsa till fem barn. En av anledningen till att jag skaffat dem är att jag älskar deras far över allt annat. Det finns inget som berikar ens liv så mycket som ett långvarit fint förhållande med någon man älskar. Jodå jag har brett ut mig med barnvagn jag också. Det är lite jävligt att hålla dem på armen i två timmar när man behöver shoppa. Livet blir inte mer lyckat om man har barn. Men det berikar något enormt. Så himla mer lyckade än andra som inte har barn vet jag inte precis om jag känner mig. Men lycklig är jag. Och det beror på mycket. Inte att jag får skryta med barnvagn. Mer att jag trivs med mitt liv liksom. Med mitt jobb mina husdjur. Sliter gör man ju. Både jag och min make. Men om du tycker vi är så jävla provoserande av att njuta av livet på stan ibland med våran familj så kan du ju alltid gå på bio. Där i mörkret kan du ju alltid roa dig själv. See you never again

Mrs white sa...

min uppfattning är att ni vill provocera lite med det här inlägget och att ge sig på mammor brukar ju ge snabba resultat.

listoplisto sa...

Fast det fanns säkert liknande "mammarörelser" förr också, men de såg förmodligen lite annorlunda ut. Jag skulle kunna tänka mig att det var mer "fika-hemma-med-sju-sorters-kakor-och-gud-nåde-den-losermorsa-som-bara-har-fem-sorter"-grejs, lattekulturen var ju liksom inte riktigt lika etablerad då *S*

Mammarollen har nog alltid varit mer eller mindre en folkrörelse, den tar sig bara olika töntiga uttryck över tiden ;-)