söndag 19 april 2009

Att ni bara orkar....


Så var det måndag igen, och vi är tillbaka i IT-stressen. Vi känner oss bara delvis delaktiga eftersom vi under helgerna går ner på 50%. Vilket för oss betyder mer drinkande och samtal irl istället för bloggande och mailande...
Vi ställer oss den stilla frågan: HUR F**N ORKAR NI???
IT-stress är ju inte ett nytt begrepp men "Elsewhere-samhället" säger lite mer vad det egentligen handlar om...Att vi hela tiden är på väg någon annanstans. Till något som vi tror ska vara bättre för oss. För att finna detta andra, gäller det att vara tillgänglig på så många kanaler som möjligt...SAMTIDIGT!!!
Som det står i den här artikeln; "det ska vara en Iphone i ena handen och ett barn i den andra". Vi kunde inte ha sagt det bättre själva. Snacka om att aldrig vara i nuet! Det har tom givits ut självhjälps-böcker i ämnet. (i USA då förstås, men Svedala ligger inte långt efter) Man kan få tips om hur man bär sig åt för att "bara" kolla mailen två gånger/dag samt hur man skriver mail på endast 5 rader.
Om vi nu är så sönderstressade att vi måste ta till böcker för att komma underfund med hur vi ska hantera dessa verkligt stora i-landsproblem, ja då är vi nog förlorade för gott....
Och hur det ska gå för de värst drabbade, våra kära tonåringar, det kan vi bara spekulera i. (Hehehe, Fisande Fittornas favorit-sysselsättning;))
Vi tror att den generationen kommer drabbas av livs-kris tidigt i livet. Hur ska dom kunna ta reda på vilka dom är i detta konstanta oväsen? Dom har ju inte en möjlighet att kunna reflektera eftersom dom aldrig upplever vare sig tystnad eller ensamhet...ständigt tillgängliga och alltid offentliga.
Så era stackare där ute...slå till på en bok eller ni är förlorade för evigt!!!