tisdag 16 juni 2009

VAKNA UPP FÖRÄLDRAR-DEL 2!!!!

Vi har svårt att släppa det hemska som hänt med den söta tösen Therese Johansson Rojas, som snart skulle bli 16 år & skulle precis gå ut nian.
Samtidigt blir vi dj*lvligt trötta på detta daltande om att de två ungdomar som nu sitter misstänkta ska vara barn och det är så förbannat synd om dom. SYND?! Vart då någonstans?
Dom har släckt en annan människas liv. En ung tjej med HELA livet framför sig, precis runt knuten...
I och med att de tog hennes liv, så ändrade dom livet för många. Dom ändrade livet för Thereses mamma, pappa, bror & alla andra som någon gång kommit i kontakt med henne, för oss alla som trodde annat än att detta kunde hända i välfärdens Sverige.
Det var DE som gjorde valet så att Therese aldrig kommer få uppleva gymnasiet, fester, resor, jobb, man, barn, de små ögonblicken av total lycka & allt som gör livet värt att leva. På ett eller annat sätt kan de (framförallt i Sverige)uppleva allt det en vacker dag ändå...
Och tidningarna sitter och skriver så fint om dom "han älskar fotboll, hon var duktig på att sjunga och hade toppbetyg.. Åh, stackars de små filurerna under den gula filten, dom mår så dåligt och får hjälp av kyrkan.."
Vi HOPPAS att dom mår SKITDÅLIGT när de sitter där i häktet nu.
När media skriver så sött om de misstänkta så sitter man bara och gapar. Jo, 16 år är ungt, men nog FAN I HELVETE vet man att man kan få konsekvenser om man dödar någon. De var ju vuxna nog för att kunna förlova sig, leka vuxna otrohetslekar.
Vi tvivlar inte en minut på att både T*m och T*ve har ansett sig vara vuxna (det är ju väldigt viktig för kidsen idag att bli vuxna så fort som möjligt) men nu jäklar sitter de säkert där, livrädda som småbarn och hoppas på minsta straff som möjligt, för de barn de tror de är.. För NUUUU passar det ju att vara ett litet barn.
NÄR ska vi sluta vara så dj*vla naiva & tro att detta bara händer ute i de hemska betongförorterna bland invarndrarna??
Kan det hända i svensk en medelklassfamilj med god inkomst, i en vitmålad villa i fiina Enskede kan det även hända var som helst, det kan INGA vita tjusiga tygsoffor & tvåhundratusen kronors kök ändra på. Det är dags att uppmärksamma problemet med en hel generation som växer upp utan föräldrar med tid & ansvar!!!!
Men framförallt är det dags för föräldrarna att ta det ansvaret, innan det är på tok för sent!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kunde inte sagt det bättre själv go´vänner!!!!!!VARFÖR skall det i detta land ALLTID vara så "synd" om förövaren/arna medan de drabbade familjemedlemmarna ( o övrig släkt o vänner.... ) glöms bort i - förutom då om inte våra "kvällstidningar (( läs; mesta rena skvallertidningarna )) kan knåpa ihop något riktigt sliskigt tårdrypande (( kanske ibland även på egen hand...))om dessa stackars sörjande människor!!!) - det fruktansvärda som hänt deras ( i detta fall ) barn!!!! Kanske att även föräldrarna till förövarna borde kallas in på olika unersökningar ......?? Utvecklingen är skrämmande dels vad gäller att åldern tycks sjunka på förövare o att brotten bara blir grövre o grövre - fast igen då när alla vet att det inte blir något straff i förlängningen " för vi är inte straffmyndiga....och jättetuffa"......Det borde styras upp helt andra regler o det redan i förebyggande!!!!/Gerd

Anonym sa...

Vilket otroligt onyanserat inlägg. Detta är helt klart en tragedi för alla inblandade. Finns ingen anledning att ställa den enes situation mot den andres. Det står väl dessutom ännu inte klart att flickan gjort sig skyldig till anstiftan till mord ännu? Att du sedan spyr ohämmat spyr galla över två 16-åringar och försöker beskriva hur de ser på sig själva gör att inlägget når en bottennivå.